Sestavine
- Cvetača 1
- Zelenjavna osnova 0.5
- Sol 1
- Poper 1 ščepec
- Česen 4 strok
- Čebula 0.5 kos
- Orehi 1 pest
- Mandlji 1
- Peteršilj 1 žlička
- Drobnjak 10 vejice
- Bageta 0.5 kos
- Olivno olje 3 žlice
Priprava
01
Cvetačno glavo operemo in jo razdelimo oz. narežemo na manjše dele. V lonec zlijemo 2 žlici oljčnega olja in na njem na hitro prepražimo na drobno narezano čebulo. Čebuli dodamo cvetačo, drobno narezane 3 stroke česna, vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega.
02
Kuhano cvetačo (skupaj z juho) s pomočjo paličnega mešalnika gladko zmešamo. Po potrebi juho solimo in popramo ali prilijemo še malo vode, če je mešanica pregosta. V ponvici z obeh strani popečemo rezine bagete.
03
V možnarju zmešamo orehe, mandeljne, peteršilj in 1 strok česna v homogeno pasto. Drobnjak operemo, osušimo in na drobno narežemo. Cvetačno juho še toplo postrežemo z opečenim kruhom, pasto iz oreščkov in drobnjakom.