Cvetačna juha z opečenimi kruhki in oreščki - Sladki Chef

Cvetačna juha z opečenimi kruhki in oreščki

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Cvetača 1
  • Zelenjavna osnova 0.5
  • Sol 1
  • Poper 1 ščepec
  • Česen 4 strok
  • Čebula 0.5 kos
  • Orehi 1 pest
  • Mandlji 1
  • Peteršilj 1 žlička
  • Drobnjak 10 vejice
  • Bageta 0.5 kos
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

01

Cvetačno glavo operemo in jo razdelimo oz. narežemo na manjše dele. V lonec zlijemo 2 žlici oljčnega olja in na njem na hitro prepražimo na drobno narezano čebulo. Čebuli dodamo cvetačo, drobno narezane 3 stroke česna, vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega.

02

Kuhano cvetačo (skupaj z juho) s pomočjo paličnega mešalnika gladko zmešamo. Po potrebi juho solimo in popramo ali prilijemo še malo vode, če je mešanica pregosta. V ponvici z obeh strani popečemo rezine bagete.

03

V možnarju zmešamo orehe, mandeljne, peteršilj in 1 strok česna v homogeno pasto. Drobnjak operemo, osušimo in na drobno narežemo. Cvetačno juho še toplo postrežemo z opečenim kruhom, pasto iz oreščkov in drobnjakom.

Deli