Dušena govedina iz pečice - Mojca Polak

Dušena govedina iz pečice

Mojca Polak
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
190
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Goveje stegno 1 kg
  • Korenje 2 kosa
  • Čebula 2 kosa
  • Vino 3 dl
  • Gorčica 2 žlici
  • Lovorjev list 1 kos
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

V ognjevarno posodo vsujemo grobo nasekljano čebulo in na večje kose narezan korenček. Dodamo še večje kose mesa. Zalijemo z vinom ter dodamo še preostale sestavine. Posodo pokrijemo s pokrovom in jo postavimo v pečico segreto na 150 °C za 3 ure.

02

Vsako uro pokrov odkrijemo in po potrebi dolijemo še malo tekočine, da nastane okusna rjava omaka. Po 3 urah vzamemo posodo iz pečice. Če želimo, lahko omako zgostimo z malo podmeta potem pa jed postrežemo.