40
min
min
Čas kuhanja
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
Sestavine
- Kislo rdeče zelje 400 g
- Čebula 1
- Fižol kuhan 200 g
- Kuhan kostanj 150 g
- Korenje 1
- Česen 2 stroka
- Gorčična semena 1 žlička
- Lovorjev list 2
- Majaron
- Sol
- Poper v zrnu
Priprava
01
Zelje splahnemo pod tekočo vodo.
02
Kuhamo ga v sveži slani vodi približno 10 minut.
03
Nato vsaj polovico vode odlijemo in dodamo svežo, kamor dodamo lovor, čebulo, prerezano na polovico, poper in sol.
04
Kuhamo še približno 15 minut.
05
Kostanj olupimo in ga rahlo zdrobkjenega dodamo jedi. Malce pretlačimo, da se juha zgosti.
06
Izvzamemo lovor in kose čebule.
07
Nato dodamo fižol z nekaj fižolovke, ki razbremeni oksu, gorčična semena, na koščke narezan korenček in nasekljan česen.
08
Kuhamo še 15 minut ter jed pred serviranjem pustimo stati nekaj časa, da se okusi dodobra povežejo.