60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Krompir 1 kg
- Korenje 0.5 kg
- Koleraba 0.5 kg
- Jušna osnova 0.5
- Mlet česen 1
- Sol 1
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 3 žlice
- Peteršilj 4 vejice
- Fižol 30 dag
Priprava
01
Vso zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na manjše kocke. Velikost kock naj bo približno enaka. V loncu segrejemo 1 žlico olja in na njem prepražimo vso narezano zelenjavo. Ko se zelenjava popeče, dodamo česen in fižol ter dobro premešamo.
02
V lonec zlijemo jušno osnovo in še malo vode, tako da je vsa zelenjava pokrita. Vse skupaj solimo in popramo ter kuhamo do mehkega. Ko je zelenjava mehka, polovico enolončnice odlijemo in zmešamo s paličnim mešalnikom ter jo primešamo nazaj k ne zmešani juhi.
03
Enolončnico posujemo s sveže nasekljanim peteršiljem in jo postrežemo.