File bele ribe na solati rukole, zelja in pečenega češnjevega paradižnika - Marko Herič

File bele ribe na solati rukole, zelja in pečenega češnjevega paradižnika

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
25
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Riba 2 kosa
  • Češnjev paradižnik 100 g
  • Rukola 50 g
  • Zelje 1 skodelica
  • Nalistan parmezan 5 kosov
  • Olivno olje 1 žlička
  • Sol 1 ščepec
  • Grobo mlet poper 1 ščepec

Priprava

01

Češnjeve paradižnike zložimo v pekač, jih nasolimo in prelijemo z oljčnim oljem ter dobro premešamo. Pečemo jih na 180 stopinjah približno 25 minut.

02

Medtem na žaru ali v ponvi popečemo nasoljen file ribe iz obeh strani. Ko so paradižniki pečeni, jih še tople premešamo z zeljem in rukolo, Dodamo nasekljan česen, prilijemo ves sok od paradižnikov in oljčno olje ter dobro premešamo.

03

Posujemo z nastrganim parmezanom in na solato položimo file ribe.