File bele ribe na solati rukole, zelja in pečenega češnjevega paradižnika

10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
25
PT25M min
PT25M min
Čas pečenja
Sestavine
- Riba 2 kosa
- Češnjev paradižnik 100 g
- Rukola 50 g
- Zelje 1 skodelica
- Nalistan parmezan 5 kosov
- Olivno olje 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Grobo mlet poper 1 ščepec
Priprava
01
Češnjeve paradižnike zložimo v pekač, jih nasolimo in prelijemo z oljčnim oljem ter dobro premešamo. Pečemo jih na 180 stopinjah približno 25 minut.
02
Medtem na žaru ali v ponvi popečemo nasoljen file ribe iz obeh strani. Ko so paradižniki pečeni, jih še tople premešamo z zeljem in rukolo, Dodamo nasekljan česen, prilijemo ves sok od paradižnikov in oljčno olje ter dobro premešamo.
03
Posujemo z nastrganim parmezanom in na solato položimo file ribe.