File bele ribe na solati rukole, zelja in pečenega češnjevega paradižnika - Marko Herič

File bele ribe na solati rukole, zelja in pečenega češnjevega paradižnika

Marko Herič
Marko Herič
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
25
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Riba 2 kosa
  • Češnjev paradižnik 100 g
  • Rukola 50 g
  • Zelje 1 skodelica
  • Nalistan parmezan 5 kosov
  • Olivno olje 1 žlička
  • Sol 1 ščepec
  • Grobo mlet poper 1 ščepec

Priprava

01

Češnjeve paradižnike zložimo v pekač, jih nasolimo in prelijemo z oljčnim oljem ter dobro premešamo. Pečemo jih na 180 stopinjah približno 25 minut.

02

Medtem na žaru ali v ponvi popečemo nasoljen file ribe iz obeh strani. Ko so paradižniki pečeni, jih še tople premešamo z zeljem in rukolo, Dodamo nasekljan česen, prilijemo ves sok od paradižnikov in oljčno olje ter dobro premešamo.

03

Posujemo z nastrganim parmezanom in na solato položimo file ribe.