Finska lososova juha - JernejKitchen

Finska lososova juha

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Maslo 80 g
  • Korenje 3
  • Por 0.5
  • Krompir 500 g
  • Ribja jušna osnova ali voda 1200 ml
  • File lososa (brez kosti in kože) 500 g
  • Sladka smetana 80 ml
  • Sol
  • Poper
  • Koprc 0.5 žličke
  • Koprc za posip

Priprava

01

PREPRAŽIMO ZELENJAVO
Lonec z maslom pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olupljeno korenje narezano na manjše kose in por narezan na kolobarje. Pražimo 5 minut, redno premešamo.

02

SKUHAMO KROMPIR
Dodamo krompir narezan na manjše kose. Zalijemo z ribjo jušno osnovo ali vodo. Začinimo s soljo, poprom ter sesekljanim koprcem. Počakamo, da juha zavre, nato pokrijemo s pokrovom in pri rahlem vretju kuhamo 15 - 18 minut, da se krompir skuha in postanek mehek.

NAMIG

Poljubno uporabimo 320 g SPAR PREMIUM ribjega fonda, ki ga zmešamo z vodo, da dobimo 1200 ml tekočine.

NAMIG

V kolikor uporabljamo mlad krompir, ga ni potrebno lupiti.

03

LOSOSOVA JUHA
Lososov file narežemo na manjše kose. Kožo po potrebi odstranimo. Ribo in sladko smetano dodamo v juho, premešamo. Kuhamo še minuto (ne pokrivamo), nato odstavimo z ognja, pokrijemo s pokrovom in pustimo stati 4 - 5 minut, da se losos skuha do konca. Lososovo juho razdelimo med šest krožnikov in po želji postrežemo s svežim koprcem.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte