Finska lososova juha - JernejKitchen

Finska lososova juha

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Maslo 80 g
  • Korenje 3
  • Por 0.5
  • Krompir 500 g
  • Ribja jušna osnova ali voda 1200 ml
  • File lososa (brez kosti in kože) 500 g
  • Sladka smetana 80 ml
  • Sol
  • Poper
  • Koprc 0.5 žličke
  • Koprc za posip

Priprava

01

PREPRAŽIMO ZELENJAVO
Lonec z maslom pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olupljeno korenje narezano na manjše kose in por narezan na kolobarje. Pražimo 5 minut, redno premešamo.

02

SKUHAMO KROMPIR
Dodamo krompir narezan na manjše kose. Zalijemo z ribjo jušno osnovo ali vodo. Začinimo s soljo, poprom ter sesekljanim koprcem. Počakamo, da juha zavre, nato pokrijemo s pokrovom in pri rahlem vretju kuhamo 15 - 18 minut, da se krompir skuha in postanek mehek.

NAMIG

Poljubno uporabimo 320 g SPAR PREMIUM ribjega fonda, ki ga zmešamo z vodo, da dobimo 1200 ml tekočine.

NAMIG

V kolikor uporabljamo mlad krompir, ga ni potrebno lupiti.

03

LOSOSOVA JUHA
Lososov file narežemo na manjše kose. Kožo po potrebi odstranimo. Ribo in sladko smetano dodamo v juho, premešamo. Kuhamo še minuto (ne pokrivamo), nato odstavimo z ognja, pokrijemo s pokrovom in pustimo stati 4 - 5 minut, da se losos skuha do konca. Lososovo juho razdelimo med šest krožnikov in po želji postrežemo s svežim koprcem.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več