Sestavine
- Čebula 1
- Korenje 2
- Zelena 0.25 kosa
- Krompir 2
- Jurčki 1 skodelica
- Česen 3 stroki
- Belo vino 2 dl
- Majaron 3 vejice
- Timijan 3 listi
- Jabolko 0.5 kosa
- Olivno olje 4 žlice
- Suhi jurčki 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Na oljčnem olju dobro prepražimo na drobno nasekljano čebulo, vanj stremo česen in dodamo na kocke narezan korenček, zeleno in krompir. Malo popražimo.
02
Solimo in popramo ter dodamo jurčke. Zalijemo z belim vinom in dodamo zelišča ter zalijemo z vodo. Dodamo še suhe jurčke in pustimo, da zavre.
03
Ko nam juha zavre, jo kuhamo približno 1 uro.
04
Ko je juha gotova, vanjo pred serviranjem dodamo na drobne kocke nasekljano jabolko, ki nam juho malo osveži.