Gobova juha z jurčki - Marko Herič

Gobova juha z jurčki

Marko Herič
enostavno
Čas aktivne priprave
75
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula 1
  • Korenje 2
  • Zelena 0.25 kosa
  • Krompir 2
  • Jurčki 1 skodelica
  • Česen 3 stroki
  • Belo vino 2 dl
  • Majaron 3 vejice
  • Timijan 3 listi
  • Jabolko 0.5 kosa
  • Olivno olje 4 žlice
  • Suhi jurčki 1 žlička
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Na oljčnem olju dobro prepražimo na drobno nasekljano čebulo, vanj stremo česen in dodamo na kocke narezan korenček, zeleno in krompir. Malo popražimo.

02

Solimo in popramo ter dodamo jurčke. Zalijemo z belim vinom in dodamo zelišča ter zalijemo z vodo. Dodamo še suhe jurčke in pustimo, da zavre.

03

Ko nam juha zavre, jo kuhamo približno 1 uro.

04

Ko je juha gotova, vanjo pred serviranjem dodamo na drobne kocke nasekljano jabolko, ki nam juho malo osveži.