Gosposki ričet - Sladki Chef

Gosposki ričet

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Ješprenj 250 g
  • Svinjsko pleče 400 g
  • Lovorjev list 2 lista
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Čebula 1 kos
  • Korenje 4 kosi
  • Krompir 4 kosi
  • Mleta paprika 1 žlica
  • Grah 200 g

Priprava

01

Ješprenj namočimo v soljeni in poprani vodi, ki smo ji dodali lovor. Zadostuje že namakanje nekaj ur pred kuho. Namočeni ješprenj počasi kuhamo do mehkega, vmes dodamo prekajeno pleče.

02

V drugem loncu na oljčnem olju popečemo na kockice narezan korenček, zeleno in krompir. Dodamo mleto papriko in začinimo s soljo in poprom. Zelenjavi dolijemo vodo in jo na zmernem ognju skuhamo. Skuhano zelenjavo z juho vred stresemo v lonec z ješprenom, premešamo in dodamo grah.

03

Nekaj minut še pokuhamo, potem pa odstavimo in po želji postrežemo z nasekljanim peteršiljem.