60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Ješprenj 250 g
- Svinjsko pleče 400 g
- Lovorjev list 2 lista
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Čebula 1 kos
- Korenje 4 kosi
- Krompir 4 kosi
- Mleta paprika 1 žlica
- Grah 200 g
Priprava
01
Ješprenj namočimo v soljeni in poprani vodi, ki smo ji dodali lovor. Zadostuje že namakanje nekaj ur pred kuho. Namočeni ješprenj počasi kuhamo do mehkega, vmes dodamo prekajeno pleče.
02
V drugem loncu na oljčnem olju popečemo na kockice narezan korenček, zeleno in krompir. Dodamo mleto papriko in začinimo s soljo in poprom. Zelenjavi dolijemo vodo in jo na zmernem ognju skuhamo. Skuhano zelenjavo z juho vred stresemo v lonec z ješprenom, premešamo in dodamo grah.
03
Nekaj minut še pokuhamo, potem pa odstavimo in po želji postrežemo z nasekljanim peteršiljem.