
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
120
PT120M min
PT120M min
Čas pečenja
Sestavine
- Čebula 2 kosa
- Timijan 5 vejic
- Koleraba 0.5 kosa
- Korenje 2 kosa
- Suhi jurčki 20 g
- Česen 3 stroki
- Zelenjavna osnova 1
- Temno pivo 0.2
- Govedina 600 g
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 3 žlice
Priprava
01
Pečico segrejemo na 180 °C. Vso zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na večje kose. V večji lonec (primeren za peko v pečici) zlijemo 1 žlico oljčnega olja, dodamo narezano čebulo, manjši šopek svežega timijana, kolerabo, korenje in česen ter malo podušimo.
02
Mešanici primešamo suhe jurčke, zelenjavno osnovo in pivo. Meso narežemo na kose in jih dodamo zelenjavi. Vse še začinimo s poprom, premešamo in zavremo. Lonec odstavimo, ga pokrijemo z alu folijo, tako da so robovi zavihani na notranjo stran in ga postavimo v segreto pečico.
03
Enolončnico pečemo 2 uri. Pečeno enolončnico postrežemo s poljubno prilogo.