Goveji zrezki v čebulni omaki - Mojca Polak

Goveji zrezki v čebulni omaki

srednje zahtevno
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Goveji zrezek 4 kosi
  • Čebula 1 kos
  • Maslo 30 g
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Rdeče vino 0.5 dl
  • Moka 1 žlička
  • Gorčica 1 žlička

Priprava

01

Zrezke popivnamo s papirnato brisačo. Solimo jih in popramo ter na obeh straneh popečemo na raztopljenem maslu. Dodamo narezano čebulo ter pokrito dušimo in po potrebi premešamo. Dodamo gorčico in pustimo, da se nekoliko opraži.

02

Nato posujemo z moko in zalijemo z vinom ter pokrito dušimo. Ves čas po potrebi zalivamo z malo vode ali juhe, da nastane omaka. Dušimo tako dolgo, da je meso mehko, nato pa ga postrežemo s poljubno prilogo.