Jesenska paradižnikova juha s klinčki in cimetom - Sladki Chef

Jesenska paradižnikova juha s klinčki in cimetom

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Paradižnikova omaka 500 ml
  • Olivno olje 2 žlici
  • Trsni sladkor 1 žlica
  • Klinčki 3 kosi
  • Paprika v prahu 1 žlička
  • Pirina moka 2 žlici
  • Česen 3 stroki
  • Jabolko 1 kos
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

V loncu segrejemo olje in mu dodamo sladkor. Ko se sladkor karamelizira, dodamo cimet, klinčke, na drobno narezan česen, papriko v prahu in pirino moko. Vse sestavine v loncu dobro premešamo, malo prepražimo, nato pa zalijemo s paradižnikovo omako. Solimo in popramo po okusu.

02

Počakamo, da juha zavre in se zgosti. Če je pregosta, jo razredčimo z malo vode. Jabolko operemo, olupimo in narežemo na majhne rezine ter ga dodamo že skoraj kuhani juhi. Ko se jabolko zmehča in skoraj začne razpadati, juho s paličnim mešalnikom gladko zmešamo.

03

Pripravljeno jesensko paradižnikovo juho z začimbami postrežemo toplo, po želji z opečenimi kruhki.