Sestavine
- Paradižnikova omaka 500 ml
- Olivno olje 2 žlici
- Trsni sladkor 1 žlica
- Klinčki 3 kosi
- Paprika v prahu 1 žlička
- Pirina moka 2 žlici
- Česen 3 stroki
- Jabolko 1 kos
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
V loncu segrejemo olje in mu dodamo sladkor. Ko se sladkor karamelizira, dodamo cimet, klinčke, na drobno narezan česen, papriko v prahu in pirino moko. Vse sestavine v loncu dobro premešamo, malo prepražimo, nato pa zalijemo s paradižnikovo omako. Solimo in popramo po okusu.
02
Počakamo, da juha zavre in se zgosti. Če je pregosta, jo razredčimo z malo vode. Jabolko operemo, olupimo in narežemo na majhne rezine ter ga dodamo že skoraj kuhani juhi. Ko se jabolko zmehča in skoraj začne razpadati, juho s paličnim mešalnikom gladko zmešamo.
03
Pripravljeno jesensko paradižnikovo juho z začimbami postrežemo toplo, po želji z opečenimi kruhki.