Jota - Mojca Polak

Jota

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
90
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Rjavi fižol 0.5 kg
  • Krompir 3 kosi
  • Česen 6 kosov
  • Kislo zelje 1 kg
  • Slanina 200 g
  • Moka 2 žlici
  • Lovorjev list 1 kos
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

01

Zelje kuhamo z lovorjevim listom in s poprovimi zrni. Krompir skuhamo v oblicah in ga olupimo. Ko je zelje napol kuhano, pripravimo prežganje s slanino, česnom in moko.

02

Vsujemo ga k zelju in dodamo na grobo pretlačen krompir in polovico kuhanega fižola. Ostali fižol pretlačimo in ga dodamo juhi ter kuhamo še pol ure. Jota se lahko pogreva ali zamrzne.