Jota - Mojca Polak

Jota

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
90
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Rjavi fižol 0.5 kg
  • Krompir 3 kosi
  • Česen 6 kosov
  • Kislo zelje 1 kg
  • Slanina 200 g
  • Moka 2 žlici
  • Lovorjev list 1 kos
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

01

Zelje kuhamo z lovorjevim listom in s poprovimi zrni. Krompir skuhamo v oblicah in ga olupimo. Ko je zelje napol kuhano, pripravimo prežganje s slanino, česnom in moko.

02

Vsujemo ga k zelju in dodamo na grobo pretlačen krompir in polovico kuhanega fižola. Ostali fižol pretlačimo in ga dodamo juhi ter kuhamo še pol ure. Jota se lahko pogreva ali zamrzne.

vsezapiknik.ai

Kaj lepšega kot hitro in enostavno organiziran piknik, ko se pojavi lepa vremenska napoved? Preizkusite prvi AI načrtovalec piknikov v Sloveniji.

Več