45
min
min
Čas kuhanja
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
Sestavine
- Kislo zelje 500 g
- Krompir 750 g
- Kuhan rjav fižol 5 žlic
- Česen 2 stroka
- Moka 2 žlici
- Mast 1 žlica
- Domača klobasa 1 par
- Sol
- Poper
- Lovorjev list
Priprava
01
Zelje umijemo pod tekočo vodo.
02
Damo ga v lonec in zalijemo z vodo, posolimo, dodamo lovorjev list. Kuhamo 25 minut.
03
Krompir olupimo in narežemo na kose. Skuhamo ga v slanem kropu.
04
Kuhanega rahlo pretlačimo in ga dodamo zelju.
05
Hkrati dodamo tudi kuhan fižol in na koščke narezano klobaso.
06
Vse skupaj kuhamo še približno 15 minut.
07
V ponvi masti popražimo nasekljan česen in dodamo moko.
08
Ko porumeni, prežganje zlijemo v joto.
09
Jed pokuhamo še 5 minut. Enolončnica je boljša, če malce postoji.