Jota - Kuhnapato

Jota

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
45
min
Čas kuhanja
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Kislo zelje 500 g
  • Krompir 750 g
  • Kuhan rjav fižol 5 žlic
  • Česen 2 stroka
  • Moka 2 žlici
  • Mast 1 žlica
  • Domača klobasa 1 par
  • Sol
  • Poper
  • Lovorjev list

Priprava

01

Zelje umijemo pod tekočo vodo.

02

Damo ga v lonec in zalijemo z vodo, posolimo, dodamo lovorjev list. Kuhamo 25 minut.

03

Krompir olupimo in narežemo na kose. Skuhamo ga v slanem kropu.

04

Kuhanega rahlo pretlačimo in ga dodamo zelju.

05

Hkrati dodamo tudi kuhan fižol in na koščke narezano klobaso.

06

Vse skupaj kuhamo še približno 15 minut.

07

V ponvi masti popražimo nasekljan česen in dodamo moko.

08

Ko porumeni, prežganje zlijemo v joto.

09

Jed pokuhamo še 5 minut. Enolončnica je boljša, če malce postoji.