40
min
min
Čas kuhanja
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
Sestavine
- Kislo zelje 400 g
- Krompir 4 kosi
- Rjavi fižol kuhan 4 žlice
- Kranjska klobasa 1 par
- Košček svinjine (po želji)
- Čebula 1
- Česen 2 stroka
- Paradižnikova mezga 2 žlici
- Rdeča paprika v prahu 0.5 žličke
- Majaron
- Sol
- Poper
- Kumina v prahu
- Lovorjev list
- Mast
Priprava
01
Zelje splahnemo pod tekočo vodo in ga damo v večji lonec.
02
Zalijemo z vodo, solimo in kuhamo približno 15 minut.
03
V drugem loncu na masti popražimo nasekljano čebulo in na koščke narezano meso, če smo se odločili zanj.
04
Zelje le delno odcedimo in ostalo vlijemo k čebuli.
05
Dodamo paradižnikovo mezgo, nasekljan česen in ostale začimbe ter zalijemo z vodo ali fižolovko.
06
Kuhamo še 25 minut, nato dodamo klobaso.
07
Po 10 minutah kuhanja, jo izvzammo, narežemo in vrnemo v juho.