JOTA Z GORSKIH KOČ - Kuhnapato

Jota z gorskih koč

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
40
min
Čas kuhanja
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Kislo zelje 400 g
  • Krompir 4 kosi
  • Rjavi fižol kuhan 4 žlice
  • Kranjska klobasa 1 par
  • Košček svinjine (po želji)
  • Čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Paradižnikova mezga 2 žlici
  • Rdeča paprika v prahu 0.5 žličke
  • Majaron
  • Sol
  • Poper
  • Kumina v prahu
  • Lovorjev list
  • Mast

Priprava

01

Zelje splahnemo pod tekočo vodo in ga damo v večji lonec.

02

Zalijemo z vodo, solimo in kuhamo približno 15 minut.

03

V drugem loncu na masti popražimo nasekljano čebulo in na koščke narezano meso, če smo se odločili zanj.

04

Zelje le delno odcedimo in ostalo vlijemo k čebuli.

05

Dodamo paradižnikovo mezgo, nasekljan česen in ostale začimbe ter zalijemo z vodo ali fižolovko.

06

Kuhamo še 25 minut, nato dodamo klobaso.

07

Po 10 minutah kuhanja, jo izvzammo, narežemo in vrnemo v juho.