
PT60M min
PT15M min
Sestavine
- Kranjska klobasa 2 kosa
- Kisla repa 300 g
- Ajdova moka 250 g
- Maslo 1 žlica
- Mlada čebula 1 kos
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Sončnično olje 4 žlice
- Lovorjev list 1 kos
- Česen 2 stroka
Priprava
Repo operemo ter jo skupaj s česnom in lovorovim listom damo v lonec z malo vode. Solimo, popramo in dušimo pol ure oz. do mehkega. Ajdovo moko stresemo v nizek lonec z večjim dnom in jo na manjšem ognju počasi mešamo in sušimo dokler moka ne izgubi vse vlage. To ugotovimo tako, da moka postane sipka, brez grudic.
V kozici pripravimo slan krop s katerim počasi kontrolirano zalivamo suho ajdovo moko. Pri tem nenehno mešamo. Dobiti moramo rahle drobne žgance. Na koncu dodamo žlico stopljenega masla.
V kranjsko klobaso naredimo plitke zareze in jo na malo olja spečemo v ponvi na srednje močnem ognju. Kuhano repo odcedimo in ji dodamo nasekljano mlado čebulico. Pečeno klobaso narežemo na rezine in jo položimo na žgance in repo. Po želji dodamo še kislo smetano.