Kremna gobova juha - Jernej Kitchen
Kremna gobova juha - Jernej Kitchen

Kremna gobova juha

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Maslo 2 žlici
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Sveži šampinjoni 250 g
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Sušeni mleti šampinjoni 2 žlici
  • Gladka bela moka 2 žlici
  • Majaron 1 žlička
  • Origano 0.5 žličke
  • Timijan 0.5 žličke
  • Zelenjavna jušna osnova 1 l
  • Sladka smetana 50 ml

Priprava

01

Na zmeren ogenj postavimo kozico. Dodamo žlico masla, žlico oljčnega olja in narezane šampinjone. Pražimo 5 minut pri zmernem ognju. Šampinjone prestavimo na krožnik in v isto kozico damo žlico masla, žlico oljčnega olja ter sesekljano čebulo in sesekljan česen. Kuhamo 5 minut, da se zelenjava zmehča.

02

V kozico dodamo sušene mlete šampinjone, gladko belo moko, majaron, origano, timijan ter pražimo 5 minut. Zalijemo s polovico jušne osnove ter z metlico dobro premešamo, da dobimo gladko, gosto juho. Dodamo še preostalo jušno osnovo in kuhamo 10 minut pri rahlem vretju.

03

Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Na koncu dodamo še sladko smetano, pražene šampinjone in začinimo s soljo ter poprom. Pri rahlem vretju kuhamo še 5 minut, da se šampinjoni pregrejejo.

04

Juho še vročo poljubno postrežemo s sesekljanim peteršiljem.