Kremna kolerabina juha - Sladki Chef

Kremna kolerabina juha

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Koleraba 50 g
  • Čebula 1 kos
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Olivno olje 3 žlice
  • Jušna osnova 0.5 l
  • Kisla smetana 2 žlici
  • Rumenjak 1 kos
  • Muškatni orešček 0.5 žličke
  • Peteršilj 5 vejice

Priprava

01

Kolerabo operemo, olupimo in na drobno narežemo. V loncu segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem prepražimo na drobno narezano čebulo, pozneje pa dodamo še kolerabo. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo do mehkega.

02

Pred koncem juhi dodamo vmešan rumenjak. Kuhano juho zmešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Preden jo postrežemo, ji dodamo kislo smetano, sveže nariban muškatni orešček ter po potrebi sol in poper.

03

Postrežemo jo toplo z dodatkom sveže narezanega peteršilja.

Deli