Sestavine
- Koleraba 50 g
- Čebula 1 kos
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Olivno olje 3 žlice
- Jušna osnova 0.5 l
- Kisla smetana 2 žlici
- Rumenjak 1 kos
- Muškatni orešček 0.5 žličke
- Peteršilj 5 vejice
Priprava
01
Kolerabo operemo, olupimo in na drobno narežemo. V loncu segrejemo 2 žlici oljčnega olja in na njem prepražimo na drobno narezano čebulo, pozneje pa dodamo še kolerabo. Vse skupaj zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in kuhamo do mehkega.
02
Pred koncem juhi dodamo vmešan rumenjak. Kuhano juho zmešamo s paličnim mešalnikom do gladkega. Preden jo postrežemo, ji dodamo kislo smetano, sveže nariban muškatni orešček ter po potrebi sol in poper.
03
Postrežemo jo toplo z dodatkom sveže narezanega peteršilja.