Krepka enolončnica
90
PT90M min
PT90M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Piščančja bedra 4 kosi
- Pelati 500 g
- Paradižnikova omaka 1 dl
- Gobe 15 dag
- Krompir 60 dag
- Olivno olje 3 žlice
- Bazilika 3 liste
- Peteršilj 1 vejica
- Rožmarin 1 vejica
- Žajbelj 2 lista
- Česen 5 strokov
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Jušna osnova 5 dl
Priprava
01
Piščančje krače razrežemo na 2 dela, odstranimo kožo in jih 5 minut pražimo na 2 žlicah olja. Odstranimo jih iz ponve in damo na toplo. V isti posodi dušimo čebulo in česen, dodamo pelate in gost paradižnikov sok ali Passato.
02
Zavremo in dodamo piščančje meso. Prilijemo piščančjo juho in začinimo. Kuhamo do mehkega. Vmes skuhamo krompir (najboljše na sopari). Na preostalem olju popražimo gobe in jih skupaj s kuhanim krompirjem dodamo enolončnici.