40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
15
min
min
Čas peke
30
min
min
Čas hlajenja
Sestavine
Sestavine za biskvit
- Jajca M velikost 6
- Bela gladka moka 120 g
- Sladkor v prahu 120 g
- Pecilni prašek 1 žlička
Malinova krema
- Mascarpone 400 g
- Zamrznjene maline 150 g
- Vanilijev sladkor 2
- Sladkor v prahu 4 žlice
Priprava
Postopek priprave biskvita
01
Najprej ločimo rumenjake in beljake. Na najvišji hitrosti stepemo beljake v čvrst sneg. Nekje na polovici stepanja dodamo še sladkor v prahu.
02
Nato k čvrstemu snegu postopoma vmešavamo rumenjake, enega po enega. Pri tem moč ročnega mešalnika znižamo na najnižjo možno.
03
Moko zmešamo s pecilnim praškom in presejano dodamo k jajčni masi. Vmešamo jo narahlo, ročno, s pomočjo lopatke. Biti moramo nežni, da masa ostane zračna in puhasta.
04
Velik pekač od pečice prekrijemo s peki papirjem in ga premažemo z maslom.
05
Biskvitno maso enakomerno razporedimo po pekaču. Biskvit pečemo približno 15 min na 180 °C, odvisno od pečice.
06
Še vročega prevrnemo na čisto kuhinjsko krpo, odstranimo papir za peko in ga skupaj s krpo zvijemo v rulado.
07
Ko se biskvit nekoliko ohladi, ga odvijemo in premažemo s kremo.
Postopek priprave malinove kreme
01
Maline in sladkor kuhamo v kozici dokler se maline popolnoma ne zmehčajo. Nato jih s paličnim mešalnikom stlačimo v gladek pire.
02
Mascarpone z električnim mešalnikom razmešamo in mu primešamo ohlajen malinov pire. Mešamo do enotne kreme.
03
Malinovo kremo damo za pol ure v hladilnik, da se malenkost ohladi in strdi. Nato jo enakomerno razmažemo po biskvitu.
04
Biskvit premazan s kremo zvijemo v rulado, ki jo damo čez noč v hladilnik, da se malo prepoji in postane bolj sočna.
05
Malinova rulada je naslednji dan pripravljena za dekoriranje in serviranje.
Nasvet
Za intenzivnejšo barvo v malinovo kremo dodamo 10 g prahu liofiliziranih malin (suhih presnih malin).