Maroški jagenjčkov ragu - Mojca Polak

Maroški jagenjčkov ragu

Mojca Polak
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
120
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Jagnjetina 500 g
  • Por 1 kos
  • Korenje 2 kosa
  • Čičerika 500 g
  • Kumina 0.5 žlice
  • Mlet cimet 1 žlica
  • Mleti klinčki 5 kosov
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Sezamovo olje 4 žlice

Priprava

01

Jagenjčkovo meso narežemo na manjše koščke. Por in korenje narežemo na rezance. Meso opražimo na olju. Dodamo narezano zelenjavo, čajno žlico vsake začimbe, sol in poper. Zalijemo z 1 litrom vode ter pokrito dušimo 2 uri.

02

Zadnje pol ure dušenja primešamo odcejeno čičeriko. Po želji jed zgostimo s podmetom in ponudimo s kuskusom.