PT60M min
min
Sestavine
Za piškotno plast
- Masleni piškoti 200 g
- Vanilin sladkor 1 žlička
- Maslo 100 g
Za plast s sirnim namazom
- Sirni namaz Philadelphia 500 g
- Sladkor v prahu 80 g
- Vanilijev sladkor 25 g
- Kisla smetana 50 g
- Naribana lupinica limone 1
- Jajca M velikost 3
- Rumenjak 1
Za plast s kislo smetano
- Kisla smetana 600 g
- Sladkor v prahu 40 g
Potrebujemo še
- Sveže maline 400 g
Priprava
Za piškotno plast
Za pekač s premerom 24 cm.
Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo skupaj z vaniljevim sladkorjem in stopljenim maslom.
Na dno pekača damo papir za peko. Vanj stresemo piškotne drobtine in jih potlačimo na dno.
Piškotno dno 5 minut pečemo v pečici, ogreti na 170 °C.
Za plast s sirnim namazom
Sirni namaz stepemo skupaj s sladkorjem, kislo smetano in sveže naribano limonino lupinico, da dobimo enotno maso.
Maso previdno vlijemo prek piškotnega dna.
Pekač vrnemo v pečico ogreto na 170 °C in nadev pečemo 45 do 50 minut. Pečen je takrat, ko je masa ob robovih strjena, na sredini pa se še rahlo trese.
Pečice še ne ugasnemo, pekač pa pustimo na sobni temperaturi 15 do 20 minut, da se malce ohladi.
Za plast s kislo smetano:
Kislo smetano stepemo skupaj s sladkorjem. Količino sladkorja lahko prilagodimo svojemu okusu.
Ko je plast s sirnim namazom že malce ohlajena in strjena, čez previdno vlijemo še preliv s kislo smetano.
Pečico ugasnemo, pekač pa damo še za 10 do 12 minut v pečico, da se še zadnja plast malo strdi.
Cheesecake najprej 3 ure ohlajamo na sobni temperaturi, nato pa ga damo čez noč v hladilnik.
Naslednji dan dodamo še sveže maline ali malinov preliv in postrežemo.
Pečena cheesecake torta z malinami je najokusnejša, ko je dobro ohlajena, zato jo je najbolje postreči skoraj direktno iz hladilnika.