Pečena orada na SPAR bio bulgurju s porom in SPAR Natur pur bio korenčkom
min
PT30M min
PT20M min
Sestavine
- Orada 2 kosa
- Bulgur 100 g
- Jušna osnova 1 l
- Korenje 100 g
- Por 1 kos
Priprava
Najprej zavremo jušno osnovo in prelijemo bulgur, ki mu primešamo na kolobarje narezan por ter mešanico pustimo počivati približno 1 uro. Medtem korenček očistimo in narežemo na kolobarje, ter ga v slanem kropu skuhamo na zob.
Približno po pol ure pričnemo pripravljati ribo. Na obeh straneh jo vzdolž po hrbtu zarežemo do kosti iz obeh strani. Pomagamo si s črto, ki je vidna na koži in poteka po sredini hrbtne kosti. Ribo dobro osušimo, jo nasolimo ter malo premažemo z olivnim oljem.
V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in ribo na hitro popečemo z obeh strani. Položimo jo na papir za peko in postavimo v pečico na 190 stopinj za 15 minut. Tako je riba pečena ravno prav in mnogo bolj okusna kot iz ponve.
Ko je riba v pečici, odcedimo bulgur in mu dodamo por, kuhan korenček, olivno olje, balzamični kis in poper. Pripravljeno prilogo serviramo s pečeno ribo.