Pečena orada na SPAR bio bulgurju s porom in SPAR Natur pur bio korenčkom - Marko Herič

Pečena orada na SPAR bio bulgurju s porom in SPAR Natur pur bio korenčkom

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
60
min
Čas počitka
30
min
Čas priprave
20
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Orada 2 kosa
  • Bulgur 100 g
  • Jušna osnova 1 l
  • Korenje 100 g
  • Por 1 kos

Priprava

01

Najprej zavremo jušno osnovo in prelijemo bulgur, ki mu primešamo na kolobarje narezan por ter mešanico pustimo počivati približno 1 uro. Medtem korenček očistimo in narežemo na kolobarje, ter ga v slanem kropu skuhamo na zob.

02

Približno po pol ure pričnemo pripravljati ribo. Na obeh straneh jo vzdolž po hrbtu zarežemo do kosti iz obeh strani. Pomagamo si s črto, ki je vidna na koži in poteka po sredini hrbtne kosti. Ribo dobro osušimo, jo nasolimo ter malo premažemo z olivnim oljem.

03

V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja in ribo na hitro popečemo z obeh strani. Položimo jo na papir za peko in postavimo v pečico na 190 stopinj za 15 minut. Tako je riba pečena ravno prav in mnogo bolj okusna kot iz ponve.

04

Ko je riba v pečici, odcedimo bulgur in mu dodamo por, kuhan korenček, olivno olje, balzamični kis in poper. Pripravljeno prilogo serviramo s pečeno ribo.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>