Pečenica s kislim zeljem in matevžem - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Pečenica s kislim zeljem in matevžem

Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Pečenica 4
  • Rjavi fižol 500 g
  • Krompir (večje) 4
  • Kislo zelje 800 g
  • Čebula 1
  • Česen 5 strokov
  • Lovorjev list 2
  • Sol
  • Poper
  • Sladka paprika 0.5 žličke
  • Ocvirki
  • Voda 2 dl
  • Sončnično olje

Priprava

01

Najprej olupimo krompir, ga narežemo na koščke in damo kuhat v osoljeno vodo. Ko se kuhanje približuje koncu, dodamo fižol in kuhamo še pet minut, nato odcedimo. Medtem na ponvi rahlo popražimo dva stroka nasekljanega česna, da zadiši, nato pa vmešamo kuhan krompir in fižol. Vse skupaj dobro pretlačimo, da dobimo pire.

02

V drugi posodi segrejemo nekaj žlic olja in damo vanjo pečenice. Pokrijemo jih s pokrovom in na nizki temperaturi počasi kuhamo. Ko se spodnja stran lepo zapeče in rjavi, jih obrnemo in ponovimo postopek.

03

V tretji posodi prepražimo čebulo, ji dodamo tri stroke nasekljanega česna in sladko papriko. Nato dodamo kislo zelje ter vse sestavine dobro premešamo. Vmešamo lovorjeva lista, poper, sol in vodo. Pokrijemo in zmanjšamo temperaturo, ter kuhamo 20 minut, občasno premešamo.

04

Če želite, lahko popečete še ocvirke, nato pa jed preprosto postrežete. Dober tek!

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več