
25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas kuhanja
Jed so, predvsem »zabeljeno« s cvičkom, jedli na porokah in drugih posebnih slavjih. Sicer pa je kokošja juha vedno bila na voljo bolnikom in porodnicam.
Sestavine
Juha
- Piščančje meso 1 kg
- Korenje 5
- Čebula 1
- Krompir 4
- Gomoljna zelena (malo) 1
- Por 0.5
- Cvetača 0.5 glave
- Peteršilj šopek
- Sol
- Poper
- Majaron
- Lovorjev list
- Cviček 2 dl
- Svinjska mast 2 žlici
Žličniki
- Ostra moka 300 g
- Jajca 2
- Drobnjak (nasekljan) pest
- Sol
Priprava
01
Zelenjavo olupimo in narežemo na drobno.
02
Meso narežemo na drobno.
03
V večjem loncu na maščobi popražimo najprej čebulo, nato dodamo vse ostalo.
04
Začinimo in zalijemo z vodo.
05
Kuhamo vsaj 30 minut.
06
Medtem v skledi zmešamo sestavine za žličnike in maso pustimo stati, dokler se juha ne skuha.
07
Vkuhamo jih na koncu, pustimo počasi kuhati še 5 – 10 minut.