Piščančji ajmoht s cvičkom - Kuhnapato

Piščančji ajmoht s cvičkom

Kuhnapato – OŠ Drska Novo mesto
Kuhnapato – OŠ Drska Novo mesto
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Jed so, predvsem »zabeljeno« s cvičkom, jedli na porokah in drugih posebnih slavjih. Sicer pa je kokošja juha vedno bila na voljo bolnikom in porodnicam.

Sestavine

Juha

  • Piščančje meso 1 kg
  • Korenje 5
  • Čebula 1
  • Krompir 4
  • Gomoljna zelena (malo) 1
  • Por 0.5
  • Cvetača 0.5 glave
  • Peteršilj šopek
  • Sol
  • Poper
  • Majaron
  • Lovorjev list
  • Cviček 2 dl
  • Svinjska mast 2 žlici

Žličniki

  • Ostra moka 300 g
  • Jajca 2
  • Drobnjak (nasekljan) pest
  • Sol

Priprava

01

Zelenjavo olupimo in narežemo na drobno. 

02

Meso narežemo na drobno. 

03

V večjem loncu na maščobi popražimo najprej čebulo, nato dodamo vse ostalo. 

04

Začinimo in zalijemo z vodo. 

05

Kuhamo vsaj 30 minut. 

06

Medtem v skledi zmešamo sestavine za žličnike in maso pustimo stati, dokler se juha ne skuha. 

07

Vkuhamo jih na koncu, pustimo počasi kuhati še 5 – 10 minut.