
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Koruzni zdrob 15 g
- Mladi grah 20 dag
- Jušna osnova 1.5 l
- Mlada čebula 3 kos
- Česen 2 stroka
- Poper
- Sol
Sestavine za pesto
- Divji koromač 20 dag
- Oluščeni mandlji 10 dag
- Sol ščepec
- Oljčno olje 2 dl
Priprava
01
Na oljčnem olju v skledi popraži koruzni zdrob. Mešaj 2 do 3 minute.
Zalij z jušno osnovo ali vodo in posoli. Na nizki temperaturi ob stalnem mešanju kuhaj približno 15 minut.
02
V drugem loncu na oljčnem olju prepraži nasekljano čebulo. Čez 2 minuti dodaj nasekljan česen. Vsuj grah in zalij z vodo ali jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut. Ko je kuhano, vmešaj v redko polento.
Pesto
01
V posodi zmešaj oljčno olje, sol in poper. Koromač in mandlje stolči v terilniku in umešaj. Sir naribaj na grobo in ga dodaj pestu. Zmešaj. Pesto pokapljaj po juhi.