Polentina juha z mladim grahom - Kuhnapato

Polentina juha z mladim grahom

Kuhnapato
enostavno
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Koruzni zdrob 15 g
  • Mladi grah 20 dag
  • Jušna osnova 1.5 l
  • Mlada čebula 3 kos
  • Česen 2 stroka
  • Poper
  • Sol

Sestavine za pesto

  • Divji koromač 20 dag
  • Oluščeni mandlji 10 dag
  • Sol ščepec
  • Oljčno olje 2 dl

Priprava

01

Na oljčnem olju v skledi popraži koruzni zdrob. Mešaj 2 do 3 minute.
Zalij z jušno osnovo ali vodo in posoli. Na nizki temperaturi ob stalnem mešanju kuhaj približno 15 minut.

02

V drugem loncu na oljčnem olju prepraži nasekljano čebulo. Čez 2 minuti dodaj nasekljan česen. Vsuj grah in zalij z vodo ali jušno osnovo. Kuhaj približno 10 minut. Ko je kuhano, vmešaj v redko polento.

Pesto

01

V posodi zmešaj oljčno olje, sol in poper. Koromač in mandlje stolči v terilniku in umešaj. Sir naribaj na grobo in ga dodaj pestu. Zmešaj. Pesto pokapljaj po juhi.