Porova juha s hruško

Kuhnapato
enostavno
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Por 1
  • Krompir 2
  • Hruške 2
  • Gomoljna zelena 0.25
  • Maslo 2 žlici
  • Sol 3 ščepci
  • Kumina v prahu 1 ščepec
  • Muškatni orešček 1 ščepec
  • Med 0.5 žlice
  • Šetraj 1 ščepec

Priprava

01

Por očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Zeleno in krompir olupimo in narežemo na koščke. Por popražimo na maslu in po 2 minutah dodamo ostalo zelenjavo ter solimo. Zalijemo z vodo in kuhamo približno pol ure.

02

Medtem olupimo in narežemo hruški ter dodamo k juhi. Začinimo in kuhamo še 5–7 minut. Spasiramo in ponudimo z na plošči opečeno rezino hruške, ki smo jo pokapljali z medom.