
PT60M min
Sestavine
- Skuša 1 kos
- Šampinjoni 200 g
- Korenje 100 g
- Olje 5 žlic
- Čebula 30 g
- Belo vino 0.3 dl
- Sladka smetana 1 dl
- Zelenjava 100 g
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Palačinke 1 kos
- Listnato testo 1 zavitek
- Rumenjak 1 kos
Priprava
Za nadev polovico šampinjonov narežemo na lističe. Korenček ostrgamo in narežemo na tanke kolobarje. Zelenjavo nekoliko opražimo na malo maščobe in jo začinimo. Ribja fileja nasolimo. Na enega naložimo opraženo zelenjavo in to pokrijemo z drugim filejem.
Nato oba zavijemo v palačinko, ki jo premažemo z jajčnim rumenjakom in ponovno zavijemo v razvaljano listnato testo, da dobimo pravokotni zavitek, ki ga tudi po površini namažemo z jajčnim rumenjakom in približno 15 minut pečemo pri 220 °C.
Za gobovo omako nasekljane šampinjone in čebulo opražimo, zalijemo z vinom in nekoliko pokuhamo. Solimo in popramo, dodamo smetano, nekoliko pokuhamo ter pretlačimo s paličnim mešalnikom. Jed serviramo tako, da ribji zavitek prerežemo na pol in ga ponudimo z gobovo omako ter na drobne koščke narezano zelenjavo.
Za dekoracijo lahko dodamo tudi malo mlečne pene, ki jo pripravimo tako, da vrelo mleko spenimo s paličnim mešalnikom.