20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
60
PT60M min
PT60M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Ješprenj 25 dag
- Prekajena šunka 50 dag
- Čebula 1
- Česen 3 stroki
- Korenje 2 kosa
- Fižol 20 dag
- Paradižnik 2
- Olivno olje 1 žlica
- Poper v zrnu 8 kosov
- Sol 1 ščepec
Priprava
01
V velik lonec z vodo vsujemo ješprenjevo kašo in solimo ter dodamo čez noč namočen fižol.
02
V ponvi na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan česen in rahlo prepražimo. Ko česen zadiši, dodamo nasekljan korenček ter vse skupaj pražimo še slabo minuto. Nato v ponev dodamo še narezano prekajeno meso in na hitro z vseh strani popečemo toliko, da vonj prekajenega mesa napolni kuhinjo.
03
Vse skupaj dodamo v lonec k ješprenju, začinimo in dodamo še ostale sestavine.
Kuhamo približno 1 uro. Ješprenj bo med kuhanjem popil vodo, zato po potrebi dolivamo vodo.