Ričet z laškim fižolom - Kuhnapato

Ričet z laškim fižolom

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Ješprenj 25 dag
  • Prekajena šunka 50 dag
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Korenje 2 kosa
  • Fižol 20 dag
  • Paradižnik 2
  • Olivno olje 1 žlica
  • Poper v zrnu 8 kosov
  • Sol 1 ščepec

Priprava

01

V velik lonec z vodo vsujemo ješprenjevo kašo in solimo ter dodamo čez noč namočen fižol.

02

V ponvi na oljčnem olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo narezan česen in rahlo prepražimo. Ko česen zadiši, dodamo nasekljan korenček ter vse skupaj pražimo še slabo minuto. Nato v ponev dodamo še narezano prekajeno meso in na hitro z vseh strani popečemo toliko, da vonj prekajenega mesa napolni kuhinjo.

03

Vse skupaj dodamo v lonec k ješprenju, začinimo in dodamo še ostale sestavine.
Kuhamo približno 1 uro. Ješprenj bo med kuhanjem popil vodo, zato po potrebi dolivamo vodo.