Sladko-pikantna svinjska rebrca - Mojca Polak

Sladko-pikantna svinjska rebrca

Mojca Polak
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
225
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Svinjska rebrca 1.5 kg

Za marinado

  • Rjavi sladkor 4 žličke
  • Ketchup 4 žličke
  • Kumina 1 žlička
  • Mleta sladka paprika 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Poper 2 ščepca

Priprava

01

Vse sestavine za marinado dobro premešamo. Rebrca narežemo na 8 kosov. Solimo jih in popramo ter pečemo v pečici 15 minut na 180 ºC.

02

Vzamemo aluminijasto folijo in jo narežemo na 8 kosov. Vsak kos rebrc premažemo z marinado po obeh straneh in jih posamično zavijemo v folijo.

03

V pečici jih pečemo 3 ure pri temperaturi 120 ºC. Nato jih odvijemo, položimo na pekač in pečemo še 15 minut pri 180 ºC. Ponudimo jih s pečenim krompirčkom in solato ali drugo zelenjavno prilogo.