225
PT225M min
PT225M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Svinjska rebrca 1.5 kg
Za marinado
- Rjavi sladkor 4 žličke
- Ketchup 4 žličke
- Kumina 1 žlička
- Mleta sladka paprika 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Poper 2 ščepca
Priprava
01
Vse sestavine za marinado dobro premešamo. Rebrca narežemo na 8 kosov. Solimo jih in popramo ter pečemo v pečici 15 minut na 180 ºC.
02
Vzamemo aluminijasto folijo in jo narežemo na 8 kosov. Vsak kos rebrc premažemo z marinado po obeh straneh in jih posamično zavijemo v folijo.
03
V pečici jih pečemo 3 ure pri temperaturi 120 ºC. Nato jih odvijemo, položimo na pekač in pečemo še 15 minut pri 180 ºC. Ponudimo jih s pečenim krompirčkom in solato ali drugo zelenjavno prilogo.