60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Govej vrat 1 kg
- Čebula 500 g
- česna 4 stroki
- Rdeča paprika 1 kos
- Lovorjev list 1 list
- Majaron 1 žlica
- Rdeče vino 1 dl
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 žlička
- Moka 1 žlica
- Sončnično olje 2 žlici
Priprava
01
Meso narežemo na kose in začinimo s soljo in poprom. Na vročem olju meso opečemo, nato pa dodamo čebulo in na večje kose narezano papriko ter sesekljan česen. Pokrito dušimo, da se čebula zmehča in občasno premešamo. Dodamo ostale začimbe in zalijemo z vinom.
02
Počakamo, da izpari, nato pa primešamo moko in zalijemo z 1 litrom vode. Pokrito dušimo, da se meso zmehča. Ob koncu kuhe začinimo s soljo in poprom ter ponudimo s prilogo.