Sočni golaž - Mojca Polak

Sočni golaž

srednje zahtevno
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Govej vrat 1 kg
  • Čebula 500 g
  • česna 4 stroki
  • Rdeča paprika 1 kos
  • Lovorjev list 1 list
  • Majaron 1 žlica
  • Rdeče vino 1 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 žlička
  • Moka 1 žlica
  • Sončnično olje 2 žlici

Priprava

01

Meso narežemo na kose in začinimo s soljo in poprom. Na vročem olju meso opečemo, nato pa dodamo čebulo in na večje kose narezano papriko ter sesekljan česen. Pokrito dušimo, da se čebula zmehča in občasno premešamo. Dodamo ostale začimbe in zalijemo z vinom.

02

Počakamo, da izpari, nato pa primešamo moko in zalijemo z 1 litrom vode. Pokrito dušimo, da se meso zmehča. Ob koncu kuhe začinimo s soljo in poprom ter ponudimo s prilogo.

Deli