Solata iz mladega krompirja in stročjega fižola - Marko Herič

Solata iz mladega krompirja in stročjega fižola

Marko Herič
enostavno
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Mladi krompir 300 g
  • Stročji fižol 150 g
  • Čebula 1 kos
  • Peteršilj 1 žlica
  • Olivno olje 0.5 g
  • Bučno olje 0.5 dl
  • Orehov kis 0.5 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Grobo mlet poper 1 ščepec

Priprava

01

Krompir olupimo in narežemo na debelejše krhlje, ter ga skuhamo v slanem kropu. Prav tako skuhamo očiščen fižol in oboje pustimo, da se nekoliko ohladi.

02

Medtem čebulo narežemo na tanke rezine. V skledi pomešamo topel krompir in fižol s čebulo, solimo in popramo, ter dodamo olje in kis. Vmešamo še peteršilj in serviramo kot prilogo k jedem z žara ali ribjemu fileju.