Solata iz stročjega fižola s pečenim česnom

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Stročji fižol 500 g
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Česen 8 strokov
  • Balzamični kis 5 žlic
  • Olivno olje 4 žlice
  • Peteršilj 5 vejic

Priprava

01

Pečico vključimo na 200 °C. Stročji fižol operemo in vsakemu stroku odstranimo morebitne nitke. Pripravljen fižol kuhamo v slanem kropu do mehkega. Glavico česna zavijemo v alu folijo in jo postavimo za 15 minut v segreto pečico.

02

Skuhan fižol odcedimo in ga stresemo v skledo. Pečen česen vzamemo iz pečice, stisnemo iz ovoja in ga damo na kuhan fižol. Vse skupaj solimo, dodamo olje in balzamični kis po okusu ter dobro premešamo.

03

Solato postrežemo z grobo nasekljanim peteršiljem.