Solata s pečeno rdečo peso, korenjem in pomarančo - Sladki Chef

Solata s pečeno rdečo peso, korenjem in pomarančo

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
75
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Korenje 4 kosi
  • Rdeča pesa 4 kosi
  • Olivno olje 2 žlici
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 žlička
  • Peteršilj 4 vejice
  • Pomaranča 1

Priprava

01

V loncu zavremo osoljen krop. Korenje operemo, olupimo in ga po dolgem narežemo. Rdečo peso prav tako operemo, jo olupimo in narežemo na četrtine. V kropu naprej kuhamo korenje približno 5 minut, nato ga odstranimo in v istem kropu na hitro pokuhamo še rdečo peso, in sicer 10 minut. Pečico segrejemo na 200 °C.

02

Napol kuhano zelenjavo odcedimo in stresemo na pekač. Solimo, popramo in pokapljamo z malo oljčnega olja. Korenje in rdečo peso pečemo pol ure oz. dokler se ne karamelizira in dobi lepo zlatorjavo barvo.

03

Pečeno zelenjavo prelijemo s pomarančnim sokom, premešamo, posujemo z narezanim peteršiljem in ponudimo.