Špargljeva juha s sladkim krompirjem (batata) - BoobeeFoodee

Špargljeva juha s sladkim krompirjem (batata)

enostavno
BoobeeFoodee
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Sladki krompir 1
  • Šparglji 250 g
  • Kruh 1 rezina
  • Timijan 2 ščepca
  • Rožmarin 1 ščepec
  • Česen 1 strok
  • Olivno olje 1 žlička

Priprava

01

Sladki krompir olupimo in narežemo na kocke ter skuhamo v vodi skupaj z rožmarinom in timijanom. Kuha se nekje 20 minut, zadnjih 10 minut pa jedi dodamo narezane šparglje.

02

Jed odcedimo, nekaj vode prihranimo.

03

Spasiramo posebej šparglje in posebej sladki krompir za lepši učinek na krožniku, lahko pa tudi oboje skupaj.

04

Kruh narežemo na kocke in popečemo na malo olja, na koncu nanje stisnemo česen, premešamo in postrežemo skupaj z juho.

Jed ne vsebuje glutena, če kruhove kocke izpustimo ali pripravimo iz brezglutenskega kruha.