Sestavine
- Svinjski zrezek 8 kosov
- Belo vino 2 dl
- Olivno olje 3 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Mlet česen 1 žlička
- Šalotka 3 kosi
- Čebula 1 kos
Priprava
V loncu segrejemo 1 žlico oljčnega olja in na njem na hitro prepražimo na drobno narezani šalotki (eno pustimo za pozneje) ter na drobno narezano čebulo. Na popečeno šalotko in čebulo položimo zrezke, ki jih po okusu solimo in popramo ter dodamo suh česen.
Zrezke popečemo z obeh strani, nato pa zalijemo z belim vinom, pokrijemo in počasi dušimo pol ure. Dušene zrezke umaknemo iz lonca, ostalo tekočino s čebulo pa zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko omako. Zrezke vrnemo v omako in jim dodamo na polmesece narezano preostalo šalotko.
Vse dobro premešamo in še toplo ponudimo s poljubno prilogo.