30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
120
PT120M min
PT120M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Jušna zelenjava 10 dag
- Čebula 1
- Česen 4 stroki
- Krmna pesa ali runkl 50 dag
- Peteršilj 1 šopek
- Mast 3 žlice
- Belo vino 2 dl
- Lovorjev list 1
- Majaron
- Kumina
- Sol
Priprava
01
Svinjsko glavo čez noč namočimo v hladni vodi.
02
Naslednji dan vodo odlijemo in prilijemo svežo, dodamo jušno zelenjavo, poper in lovorjev list ter kuhamo do mehkega.
03
Glavo vzamemo iz juhe, počakamo, da se ohladi in narežemo na majhne koščke. Če namesto svinjske glave uporabimo kos šunke, zgornji postopek odpade.
04
Na maščobi prepraži grobo nasekljano čebulo, na kocke narezan runkl in dodamo strt česen. Prilijemo juho, v kateri se je kuhala svinjska glava ali šunka, in kuhamo do mehkega.
05
Iz moke in jajc pripravimo usukan močnik in ga zakuhamo v juho, da dobimo primerno gostoto. Na koncu v juho stresemo še na koščke narezano meso in posujemo s svežim nasekljanim peteršiljem.