V slanino oviti pečeni svinjski zrezki - Sladki Chef

V slanino oviti pečeni svinjski zrezki

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Svinjski zrezki 4
  • Olivno olje 3 žlice
  • Sol 1 žlica
  • Poper 1 ščepec
  • Mlet česen 1 žlička
  • Slanina 12 rezin

Priprava

01

V večji posodi z ravnim dnom zmešamo 3 žlice oljčnega olja, 2 ščepa soli in popra ter 1 zravnano žlico suhega česna, da dobimo homogeno maso. V pripravljeno marinado položimo meso in ga premažemo z vseh strani, nato pa posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik. Meso naj se marinira 1 dan.

02

Marinirano meso vzamemo iz hladilnika in vsak zrezek posebej po obsegu ovijemo s tremi rezinami slanine in pritrdimo z vrvico ali zobotrebci.

03

V segreto ponev zlijemo 1 žlico olja in na njem spečemo ovite zrezke z obeh strani.

04

Pečene zrezke s hrustljavo slanino postrežemo takoj s poljubno prilogo.

Deli