
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas pečenja
Sestavine
- Svinjski zrezki 4
- Olivno olje 3 žlice
- Sol 1 žlica
- Poper 1 ščepec
- Mlet česen 1 žlička
- Slanina 12 rezin
Priprava
01
V večji posodi z ravnim dnom zmešamo 3 žlice oljčnega olja, 2 ščepa soli in popra ter 1 zravnano žlico suhega česna, da dobimo homogeno maso. V pripravljeno marinado položimo meso in ga premažemo z vseh strani, nato pa posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik. Meso naj se marinira 1 dan.
02
Marinirano meso vzamemo iz hladilnika in vsak zrezek posebej po obsegu ovijemo s tremi rezinami slanine in pritrdimo z vrvico ali zobotrebci.
03
V segreto ponev zlijemo 1 žlico olja in na njem spečemo ovite zrezke z obeh strani.
04
Pečene zrezke s hrustljavo slanino postrežemo takoj s poljubno prilogo.