
PT15M min
PT25M min
PT7M min
Sestavine
- Rastlinska maščoba 2 žlici
- Čebula sesekljana 1
- Česen sesekljan 2 stroka
- Korenje narezan na kocke 2
- Zelena bučka narezana na kocke 1
- Ajdova kaša SPAR NATUR*PUR 200 g
- Sol
- Poper
- Sveža, sesekljana zelišča (peteršilj, timijan, majaron, itd.)
- Zelenjavna juha ali voda 3 dl
Veganska slanina:
- Riževi listi 4
- Sojina omaka SPAR NATUR*PUR 3 žlice
- Rastlinsko olje 2 žlici
- Kvasni kosmiči 2 žlici
- Agavin sirup SPAR NATUR*PUR 2 žlici
- Poper
- Dimljena paprika
Priprava
Na rastlinski maščobi na hitro prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo korenček in bučko ter pražimo še minuto ali dve.
Vmešamo ajdovo kašo Spar Natur*Pur, sol, poper ter sveža zelišča. Zalijemo z zelenjavno juho ali vodo in premešamo.
Na srednjem ognju kuhamo približno 20 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi dodamo zelenjavno juho ali vodo.
Serviramo in potresemo s svežimi zelišči ter vegansko slanino.
Priprava veganske slanine
Pečico segrejemo na 200 stopinj C.
Riževe liste narežemo na širše trakove (širine približno 3 cm) in jih za nekaj sekund namočimo v mlačni vodi, vse dokler se ne zmehčajo (postali bodo precej lepljivi).
Vzamemo 2 riževa trakova in ju položimo enega na drugega - na ta način ju zlepimo skupaj.
V manjši posodici zmešamo sojino omako Spar Natur*Pur, olje, kvasne kosmiče, agavin sirup Spar Natur*Pur ter poper in dimljeno papriko. Če je pomaka pregosta, jo razredčimo z malo vode.
Vsak rižev trak na obeh straneh dobro premažemo s pomako.
Trakove prestavimo na pekač, ki smo ga obložili s pekovskim papirjem, in pečemo 6 do 7 minut (pazimo, da se trakovi ne zažgejo).
Ko se ohladijo, jih narežemo na manjše koščke.