Ajdova kaša s sezonsko zelenjavo - Irispotatolover
Ajdova kaša s sezonsko zelenjavo - Irispotatolover

Ajdova kaša s sezonsko zelenjavo

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
25
min
Čas kuhanja
7
min
Čas peke

Sestavine

  • Rastlinska maščoba 2 žlici
  • Čebula sesekljana 1
  • Česen sesekljan 2 stroka
  • Korenje narezan na kocke 2
  • Zelena bučka narezana na kocke 1
  • Ajdova kaša SPAR Natur*pur 200 g
  • Sol
  • Poper
  • Sveža, sesekljana zelišča (peteršilj, timijan, majaron, itd.)
  • Zelenjavna juha ali voda 3 dl

Veganska slanina:

  • Riževi listi 4
  • Sojina omaka SPAR Natur*pur 3 žlice
  • Rastlinsko olje 2 žlici
  • Kvasni kosmiči 2 žlici
  • Agavin sirup SPAR Natur*pur 2 žlici
  • Poper
  • Dimljena paprika

Priprava

01

Na rastlinski maščobi na hitro prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo korenček in bučko ter pražimo še minuto ali dve.

02

Vmešamo ajdovo kašo Spar Natur*Pur, sol, poper ter sveža zelišča. Zalijemo z zelenjavno juho ali vodo in premešamo.

03

Na srednjem ognju kuhamo približno 20 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi dodamo zelenjavno juho ali vodo.

04

Serviramo in potresemo s svežimi zelišči ter vegansko slanino.

Priprava veganske slanine

01

Pečico segrejemo na 200 stopinj C.

02

Riževe liste narežemo na širše trakove (širine približno 3 cm) in jih za nekaj sekund namočimo v mlačni vodi, vse dokler se ne zmehčajo (postali bodo precej lepljivi).

03

Vzamemo 2 riževa trakova in ju položimo enega na drugega -  na ta način ju zlepimo skupaj.

 

04

V manjši posodici zmešamo sojino omako Spar Natur*Pur, olje, kvasne kosmiče, agavin sirup Spar Natur*Pur ter poper in dimljeno papriko. Če je pomaka pregosta, jo razredčimo z malo vode.

05

Vsak rižev trak na obeh straneh dobro premažemo s pomako.

06

Trakove prestavimo na pekač, ki smo ga obložili s pekovskim papirjem, in pečemo 6 do 7 minut (pazimo, da se trakovi ne zažgejo).

07

Ko se ohladijo, jih narežemo na manjše koščke.