Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci - Little Kitchen Vibes

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Čebula 1
  • Česen 4 stroki
  • Ingver 10 g
  • Korenje 150 g
  • Brokoli 150 g
  • Cvetača 200 g
  • Edamam stroki SPAR VITAL 300 g
  • Čičerika DESPAR 1 konzerva
  • Tofu Grashka 200 g
  • Kokosovo mleko 200 g
  • Curry v prahu 4 žličke
  • Sol 2 žlički
  • Riževi rezanci 1 paket

Priprava

01

Najprej pripravimo vse sestavine. Čebulo in česen nasekljamo. Korenje, brokoli in cvetačo narežemo na manjše kose. Grashkin tofu narežemo na kocke.

02

Edamam stroke pokuhamo v osoljeni vodi. Stroki niso primerni za uživanje, zato zrna izbezamo iz strokov. Stroki se kuhajo 5-7 minut, zato jih lahko skuhamo, medtem ko režemo zelenjavo ali pa kasneje, ko zelenjavo kuhamo.

03

Na kokosovem olju na srednjem ognju popražimo curry in po kaki minuti dodamo čebulo; popražimo jo, nato pa dodamo še česen in nariban ingver. Dodamo preostalo zelenjavo in jo malo popražimo, da se zmehča. Nato vse skupaj zalijemo z vodo toliko, da ne pokrije zelenjave čisto do vrha in pokuhamo – 5-10 minut.

04

Na koncu dodamo še čičeriko, tofu in edamam. Solimo, dodamo kokosovo mleko in toliko vode, da dobimo konsistenco juhe. Premešamo in pustimo, da zavre. Medtem skuhamo riževe rezance (navadno se jih kuha 3 minute).

05

Curryjevo juho postrežemo z riževimi rezanci in popraženimi sezamovimi semeni, lahko tudi s koščkom limone in nasekljano mlado čebulo.