Bobiči - Irispotatolover

Bobiči

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Čebula (nasekljana) 1
  • Rastlinska maščoba
  • Voda 1.3 l
  • Korenje (narezano na manjše kocke) 2
  • Krompir (narezan na večje in manjše kose) 400 g
  • Rjavi fižol 400 g
  • Koruza SPAR Natur*pur 340 g
  • Sol
  • Poper
  • Majaron
  • Majaron
  • Bazilika
  • Česen 4 stroki
  • Peteršilj 1 pest
  • Olivno olje 2 žlici

Priprava

01

Čebulo sesekljamo in jo na 2 žlicah rastlinske maščobe na hitro prepražimo.

02

Dodamo vodo, narezan korenček in krompir ter solimo. Kuhamo približno 20 minut, vse dokler se krompir ne zmehča. Večje kose odstranimo in spasiramo, saj jih bomo kasneje uporabili za zgoščevanje.

03

Dodamo še fižol, bio koruzo Spar Natur*Pur  in začimbe ter kuhamo še približno 20 minut. Primešamo še pasiran krompir in še malo pokuhamo, da se bobiči zgostijo.

04

Na koncu naredimo še pešt: česen in peteršilj nasekljamo na drobno in dodamo še olivno olje ter dobro premešamo. Pešt vmešamo v bobiče in postrežemo.

Deli