Bogata enolončnica - Little Kitchen Vibes
Bogata enolončnica - Little Kitchen Vibes

Bogata enolončnica

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Česen 3 stroki
  • Por 200 g
  • Korenje 200 g
  • Krompir 500 g
  • Grah SPAR NATUR*PUR 1 konzerva
  • Klobasica Buck Grashka 0.33
  • Kokosov jogurt SPAR NATUR*PUR 2 žlica
  • Sol 2 žlički
  • Poper 0.33 žličke
  • Majaron 1 žlička
  • Timijan 1 žlička

Priprava

01

Česen nasekljamo. Por očistimo in narežemo na kolobarje. Korenje olupimo in narežemo na poljubno velikost (kolobarje, pol kolobarje ali četrtinke). Krompir po želji olupimo in narežemo na kose velikosti 1,5 x 1,5 cm. Grashkino klobasico Buck narežemo na kolobarje in nato te kolobarje narežemo na četrtinke. Ta klobasica bo poleg graha naš vir proteinov, dopolnila pa bo tudi okus enolončnice. Po želji lahko klobasico spustiš in je ne uporabiš.

02

Olivno olje segrejemo in dodamo česen. Pražimo le nekaj sekund in kaj kmalu dodamo še Grashkino klobasico Buck. Popražimo klobasico, da fino zadiši, nato pa dodamo še por. Malo popražimo in dodamo korenje in krompir. Zalijemo z vodo, da pokrijemo vso zelenjavo. Solimo, premešamo in pokrijemo s pokrovko. Pustimo, da zavre.

03

Ko juha zavre, dodamo poper, majaron in timijan. Majaron in timijan rahlo podrgnemo ob dlani, da zadišita in spustita še več arome. Spet pomešamo, pokrijemo in pustimo, da povreva na nizkem ognju. Kuhamo toliko časa, da se krompir zmehča.

 

04

Ko je krompir zmehčan, dodamo še grah, ki je že kuhan, zato ga ni treba dodatno kuhat. Če želimo, da je naša enolončnica bolj gosta, z vilicami zmečkamo par kosov krompirja. Stara metoda zgoščevanja z moko ni najbolj zdrava, je pa na srečo krompir precej boljša možnost. Efekt je isti, metodo pa lahko uporabimo za zgoščevanje juh, omak, enolončnic …

05

Na koncu v enolončnico dodamo še kokosov jogurt, ki ga uporabimo namesto kisle smetane. Dodal bo kremavost in noto svežine.

06

Enolončnico postrežemo kot vsako drugo enolončnico. Pri nas se zraven največkrat znajde kos kruha.