15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas peke
Sestavine
- Cvetača (večja, narezana na zrezke) 1
- Olivno olje 3 žlice
- Bio agavin ali javorjev sirup SPAR NATUR*PUR 2 žlici
- Dimljena paprika v prahu 1 žlička
- Česen v prahu 0.5 žličke
- Čebula v prahu 0.5 žličke
- Kumina v prahu 0.25 žličke
- Sol 0.25 žličke
- Poper 0.25 žličke
- Sveže sesekljan peteršilj
Priprava
01
Pečico segrejemo na 200 °C.
02
Cvetačo operemo, odstranimo liste in jo narežemo na zrezke, ki naj bodo debeli približno 2 cm.
03
V manjši posodici zmešamo olivno olje, bio agavin ali javorjev sirup SPAR Natur*Pur ter vse začimbe – dimljeno papriko, česen, čebulo, kumino, sol in poper.
04
Cvetačo položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jo na obeh straneh dobro premažemo z mešanico olivnega olja, agavinega sirupa in začimb. Pečemo približno 20 minut (vmes cvetačo enkrat obrnemo).
Postrežemo še toplo kot prilogo ali z mešano solato.