Cvetačni zrezki - Irispotatolover

Cvetačni zrezki

Iris Potatolover
Iris Potatolover
Iris Potatolover
Iris Potatolover
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Cvetača (večja, narezana na zrezke) 1
  • Olivno olje 3 žlice
  • Bio agavin ali javorjev sirup SPAR NATUR*PUR 2 žlici
  • Dimljena paprika v prahu 1 žlička
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Čebula v prahu 0.5 žličke
  • Kumina v prahu 0.25 žličke
  • Sol 0.25 žličke
  • Poper 0.25 žličke
  • Sveže sesekljan peteršilj

Priprava

01

Pečico segrejemo na 200 °C.

02

Cvetačo operemo, odstranimo liste in jo narežemo na zrezke, ki naj bodo debeli približno 2 cm.

03

V manjši posodici zmešamo olivno olje, bio agavin ali javorjev sirup SPAR Natur*Pur ter vse začimbe – dimljeno papriko, česen, čebulo, kumino, sol in poper.

04

Cvetačo položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jo na obeh straneh dobro premažemo z mešanico olivnega olja, agavinega sirupa in začimb. Pečemo približno 20 minut (vmes cvetačo enkrat obrnemo).

Postrežemo še toplo kot prilogo ali z mešano solato.