25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Čebula (srednje velika) 1
- Česen 2 stroka
- Blitva 500 g
- Krompir 300 g
- Voda 300 ml
- Sol 0.75 žličke
- Poper 1 ščepec
- Rastlinska krema SPAR VEGGIE 200 ml
- Sončnična semena 1 žlica
Priprava
01
Čebulo očistimo, narežemo na kocke in prepražimo v srednje velikem loncu.
02
Blitvo očistimo ter narežemo na trakove. Stresemo jo v lonec, dodamo strt česen, rahlo solimo, pokrijemo in dušimo 5 minut.
03
Krompir očistimo, olupimo in narežemo na majhne kocke.
04
Krompir dodamo v lonec skupaj z vodo, soljo in poprom. Pokrijemo in kuhamo 15 minut. Sestavine ne bodo popolnoma pokrite z vodo in to je v redu.
05
Sončnično seme na suhi ponvi mešamo in pražimo do zlato rjave barve.
06
Ko je krompir kuhan, dodamo še rastlinsko kremo in vse skupaj zmeljemo do gladkega v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Približno tretjino rastlinske kreme prihranimo za dekoracijo.
07
Juho vrnemo v lonec in še enkrat zavremo, nato pa odstavimo in počakamo, da se malce ohladi ter še dodatno zgosti.
08
Juho postrežemo v globokih krožnikih, okrasimo s preostalo rastlinsko kremo in praženimi semeni.