Kremna juha z blitvo - Žana, Rastline so fine
Zakaj ne vidite vsebine?

Kremna juha z blitvo

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula (srednje velika) 1
  • Česen 2 stroka
  • Blitva 500 g
  • Krompir 300 g
  • Voda 300 ml
  • Sol 0.75 žličke
  • Poper 1 ščepec
  • Rastlinska krema SPAR VEGGIE 200 ml
  • Sončnična semena 1 žlica

Priprava

01

Čebulo očistimo, narežemo na kocke in prepražimo v srednje velikem loncu.

02

Blitvo očistimo ter narežemo na trakove. Stresemo jo v lonec, dodamo strt česen, rahlo solimo, pokrijemo in dušimo 5 minut.

03

Krompir očistimo, olupimo in narežemo na majhne kocke.

04

Krompir dodamo v lonec skupaj z vodo, soljo in poprom. Pokrijemo in kuhamo 15 minut. Sestavine ne bodo popolnoma pokrite z vodo in to je v redu.

05

Sončnično seme na suhi ponvi mešamo in pražimo do zlato rjave barve.

06

Ko je krompir kuhan, dodamo še rastlinsko kremo in vse skupaj zmeljemo do gladkega v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Približno tretjino rastlinske kreme prihranimo za dekoracijo.

07

Juho vrnemo v lonec in še enkrat zavremo, nato pa odstavimo in počakamo, da se malce ohladi ter še dodatno zgosti.

08

Juho postrežemo v globokih krožnikih, okrasimo s preostalo rastlinsko kremo in praženimi semeni.