Mavrična skleda - Little Kitchen Vibes

Mavrična skleda

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja
25
min
Čas peke

Sestavine

  • Rdeča pesa 200 g
  • Sesekljani orehi pest
  • Buča 200 g
  • Falafel Veggie by Neni 1 škatlica
  • Olivno olje
  • Sol
  • Ajdova kaša 100 g
  • Mountain Chiko blok Grashka
  • Paradižnik 1

Za polivko

  • Humus SPAR Veggie 2 žlica
  • Tahini 1 žlica
  • Limonin sok 1 žlica
  • Voda 30 ml
  • Sol ščepec
  • Poper ščepec
  • Rukola 4 pest

Priprava

01

Rdečo peso olupimo, očistimo in narežemo na majhne koščke. Koščke prestavimo v skodelico. Čeznje polijemo eno žlico olivnega olja, potresemo s ščepom soli in dodamo pest nasekljanih orehov. Fino premešamo.

02

Bučo izdolbemo, očistimo in narežemo na majhne koščke. Prestavimo jih v skodelico, jih prelijemo z žlico olivnega olja in dodamo ščep soli. Premešamo.

03

Koščke buče vsujemo v velik pekač in jih razporedimo tako, da se vsi dotikajo tal, vseeno pa poskrbimo, da so samo na eni polovici pekača. Na drugo polovico vsujemo koščke rdeče pese in jih prav tako razporedimo, da se vsi dotikajo tal. V prostor na sredi med obema vrstama zelenjave položimo falafle.

04

Vse skupaj pečemo v predogreti pečici na 200°C kakih 20-25 minut.

05

Ajdovo kašo vsujemo v lonec in prelijemo z veliko količino vrele vode. Ne pozabimo soliti! Kuhamo 10-15 minut oz. tako dolgo, da se zmehča (točni čas kuhanja preverimo na embalaži).

06

Medtem narežemo preostali sestavini za mavrično skledo: Chiko blok in paradižnik. Paradižnik narežemo podobno kot bučo in rdečo peso, Chiko blok pa narežemo na malo večje kose, kot bi na kocke rezali sir.

07

Na koncu pripravimo še omako. Humus, tahini, limonin sok, vodo, sol in poper damo v skodelico in dobro premešamo z vilicami ali metlico za stepanje.

08

Ko je vse pripravljeno, pripravimo krožnik: vanj damo dve pesti rukole, kuhano ajdovo kašo, poleg nje rdečo peso, pa bučo in paradižnik. Po vrhu potresemo koščke Chiko bloka in na ajdovo kašo položimo pečene falafle. Vse prelijemo s humusovo polivko in postrežemo.