25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave
45
PT45M min
PT45M min
Čas peke
30
min
min
Mariniranje
Sestavine
- Sladek krompir (srednje velik) 2
- Bio Jackfruit SPAR VEGGIE 1
- Avokado 1
- Rdeča čebula 1
- Limeta (sok) 1
- Češnjev paradižnik 6
- Sol
- Poper
- Bbq omaka 4 žlice
- Česen v prahu 1 žlička
- Čebula v prahu 1 žlička
- Olivno olje 2 žlici
- Aluminijasta folija
Priprava
01
Jackfruit odcedimo, posujemo s česnom in čebulo v prahu ter dodamo 2 žlici BBQ omake. Vse dobro pregnetemo in pustimo, da se marinira vsaj 30 minut. Še bolje je, če ga pustimo čez noč v hladilniku.
02
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo, vendar ga ne olupimo. Premažemo ga z olivnim oljem in vsakega posebej zavijemo v aluminijasto folijo.
03
V naoljen pekač razporedimo jackfruit in ga skupaj s krompirjem pečemo približno 45 minut. Jackfruit vsakih 15 minut rahlo premešamo z vilicami.
04
Med peko pripravimo guacamole. Zrel avokado razkoščičimo in olupimo, čebulo in paradižnik pa drobno sesekljamo. Vse skupaj pretlačimo in po okusu začinimo z limetinim sokom, poprom in soljo.
05
Krompir je pečen, ko ga brez težav prebodemo z vilicami, jackfruit pa je pripravljen, ko je lepo zapečen in razpada na trakce. Takrat ju vzamemo iz pečice in krompir na vrhu prerežemo, da ga lahko rahlo razpremo. Napolnimo ga s polovico pečenega jackfruita in na vrhu dodamo še guacamole. Postrežemo z veliko skledo solate.