Polnjen sladki krompir - Blaž Mihev, Fit Kuhinja

Polnjen sladki krompir

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
45
min
Čas peke
30
min
Mariniranje

Sestavine

  • Sladek krompir (srednje velik) 2
  • Bio Jackfruit SPAR Veggie 1
  • Avokado 1
  • Rdeča čebula 1
  • Limeta (sok) 1
  • Češnjev paradižnik 6
  • Sol
  • Poper
  • Bbq omaka 4 žlice
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Čebula v prahu 1 žlička
  • Olivno olje 2 žlici
  • Aluminijasta folija

Priprava

01

Jackfruit odcedimo, posujemo s česnom in čebulo v prahu ter dodamo 2 žlici BBQ omake. Vse dobro pregnetemo in pustimo, da se marinira vsaj 30 minut. Še bolje je, če ga pustimo čez noč v hladilniku.

02

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo, vendar ga ne olupimo. Premažemo ga z olivnim oljem in vsakega posebej zavijemo v aluminijasto folijo.

03

V naoljen pekač razporedimo jackfruit in ga skupaj s krompirjem pečemo približno 45 minut. Jackfruit vsakih 15 minut rahlo premešamo z vilicami.

04

Med peko pripravimo guacamole. Zrel avokado razkoščičimo in olupimo, čebulo in paradižnik pa drobno sesekljamo. Vse skupaj pretlačimo in po okusu začinimo z limetinim sokom, poprom in soljo.

05

Krompir je pečen, ko ga brez težav prebodemo z vilicami, jackfruit pa je pripravljen, ko je lepo zapečen in razpada na trakce. Takrat ju vzamemo iz pečice in krompir na vrhu prerežemo, da ga lahko rahlo razpremo. Napolnimo ga s polovico pečenega jackfruita in na vrhu dodamo še guacamole. Postrežemo z veliko skledo solate.