PT40M min
PT45M min
PT15M min
Sestavine
- Hokaido buča (manjša) 2
- Rjava leča 1 konzerva
- Rdeča čebula 1
- Korenje 2
- Rdeča paprika 1
- Česen 1 strok
- Kumina 1 žlička
- Kajenski poper 0.5 žličke
- Kurkuma 1 žlička
- Olivno olje 2 žlici
- Sol
- Poper
Preliv:
- Indijski oreščki 100 g
- Mlačna voda 250 ml
- Kvasni kosmiči 2 žlici
- Sol
- Poper
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Čebulo, česen, korenček in papriko nasekljamo.
V mešalniku sesekljamo indijske oreščke in zmešamo z mlačno vodo, kvasnimi kosmiči, ščepcem soli in popra. Pustimo stati približno 15 minut in nato dobro zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.
V ponvi segrejemo olivno olje, prepražimo česen in čebulo, dodamo pa še kumino, kajenski poper in kurkumo ter dobro premešamo. Ko česen zadiši in čebula postekleni, dodamo še korenček in pražimo 3 minute. Na koncu dodamo še odcejeno lečo in rdečo papriko ter vse skupaj dobro premešano, posolimo in popramo po okusu.
Hokaido bučo operemo, odrežemo vrhove in izdolbemo, da odstranimo seme. Notranjost rahlo posolimo. Dno buče namažemo s prelivom iz indijskih oreščkov in bučo do polovice napolnimo z nadevom iz leče. Čez zlijemo preliv in skoraj do vrha napolnimo z nadevom. Zgoraj pustimo toliko prostora, da nam zadnji del preliva ne steče preko robov buče. Enako napolnimo še drugo bučo.
Obe buči postavimo v pekač in pečemo približno 45 minut. Jed je gotova, ko lahko bučo nežno prebodemo z vilicami.