Polnjene maslene buče s kvinojo, brusnicami in kodrolistnatim ohrotom - Blaž Mihev, Fit Kuhinja
Polnjene maslene buče s kvinojo, brusnicami in kodrolistnatim ohrotom - Blaž Mihev, Fit Kuhinja

Polnjene hokaido buče s kvinojo, brusnicami in blitvo

Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja
75
min
Čas peke

Sestavine

  • Kvinoja 200 g
  • Jušna osnova 320 ml
  • Mlada blitva (z odstranjenimi belim delom) 200 g
  • Česen 3 strok
  • Brusnice 1 žlica
  • Pinjole 1 žlica
  • Čičerika 1 pločevinka
  • Suh timijan 0.5 žličke
  • Kumina v prahu 1 žlička
  • Olivno olje 2 žlici
  • Sol
  • Poper
  • Pomarančna lupina
  • Sok pomaranče 1
  • Hokaido buča 1

Priprava

01

Kvinojo temeljito operemo pod mrzlo vodo, jo damo v posodo, prelijemo z jušno osnovo in odkrito zavremo. Zmanjšamo ogenj na minimum in pokrijemo s pokrovko, kuhamo 15 minut, odstavimo iz ognja in pokrito pustimo stati še 3 minute.

02

V ponvi ali voku segrejemo olivno olje, dodamo česen, timijan, kumino in poper. Ko zadiši, dodamo blitvo, dobro premešamo in dušimo, dokler listi ne ovenijo. Solimo po okusu. Dodamo pinjole, čičeriko, naribano lupino pomaranče in pražimo še 3 minute. Odstavimo iz ognja.

03

Ko je kvinoja kuhana, jo skupaj z brusnicami in sokom pomaranče dodamo blitvi, vse dobro premešamo in preverimo, ali je dovolj slano.

04

Hokaido buči odrežemo vrh. Temeljito izdolbemo seme in kopreno, da nam ostane tanka stena mesa od buče. Rahlo naoljimo s čopičem in dobro osolimo ter popramo.

05

Buče napolnimo z nadevom, pokrijemo z odrezanim vrhom, zavijemo v alu folijo in eno uro pečemo v pečici 200 stopinj. Po eni uri buče odvijemo in pečemo odkrite še 15 minut na 180 stopinjah.

06

Vzamemo iz pečice in postrežemo.

Namig

Po želji lahko uporabite tudi maslene buče ali celo večje zelene bučke.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>