
PT20M min
PT10M min
PT60M min
Sestavine
- Bučke 2
- Jajčevec 1
- Pisan jajčevec 1
- Paradižnik 5
- Paradižnikova omaka z baziliko 1 konzerva
- Rdeča paprika 1
- Sveže sesekljan peteršilj 2 žlici
- Timijan svež 2 žlički
- Bazilika 10 listov
- Sesekljan česen 2 stroka
- Olivno olje 4 žlice
- Tofu odcejen in zdrobljen (če želite jed, ki bo bolj kremasta lahko trd tofu nadomestite z enako količino svilnatega tofuja) 1 paket
Priprava
Segrejemo pečico na 190 stopinj in medtem narežemo vso našo zelenjavo na približno ½ centimetra velike kolobarje (če niste vešči dela z nožem si lahko pomagate z mandolino).
Na srednjem ognju v posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo papriko in med stalnim mešanjem pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča. Dodamo paradižnikovo omako in znižamo temperaturo na najnižjo temperaturo in pustimo, da omaka zavre.
Odstavimo iz ognja počakamo par minut, da se rahlo ohladi, potem posujemo po vrhu s tofujem (če uporabljate svilen tofu, ga enostavno vmešajte v omako).
Na omako v spiralnem vzorcu pričnemo zlagati zelenjavo dokler, da je celotna površina pokrita.
V manjši posodici zmešamo 3 žlice olivnega olja, česen, baziliko, timijan, peteršilj sol in poper. Dobro premešamo in potem enakomerno razporedimo po zelenjavi.
Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 minut, nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut odkrito.
Postrežemo lahko še vroče ali pa hladno.