20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas kuhanja
60
PT60M min
PT60M min
Čas peke
Sestavine
- Bučke 2
- Jajčevec 1
- Pisan jajčevec 1
- Paradižnik 5
- Paradižnikova omaka z baziliko 1 konzerva
- Rdeča paprika 1
- Sveže sesekljan peteršilj 2 žlici
- Timijan svež 2 žlički
- Bazilika 10 listov
- Sesekljan česen 2 stroka
- Olivno olje 4 žlice
- Tofu odcejen in zdrobljen (če želite jed, ki bo bolj kremasta lahko trd tofu nadomestite z enako količino svilnatega tofuja) 1 paket
Priprava
01
Segrejemo pečico na 190 stopinj in medtem narežemo vso našo zelenjavo na približno ½ centimetra velike kolobarje (če niste vešči dela z nožem si lahko pomagate z mandolino).
02
Na srednjem ognju v posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo papriko in med stalnim mešanjem pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča. Dodamo paradižnikovo omako in znižamo temperaturo na najnižjo temperaturo in pustimo, da omaka zavre.
03
Odstavimo iz ognja počakamo par minut, da se rahlo ohladi, potem posujemo po vrhu s tofujem (če uporabljate svilen tofu, ga enostavno vmešajte v omako).
04
Na omako v spiralnem vzorcu pričnemo zlagati zelenjavo dokler, da je celotna površina pokrita.
05
V manjši posodici zmešamo 3 žlice olivnega olja, česen, baziliko, timijan, peteršilj sol in poper. Dobro premešamo in potem enakomerno razporedimo po zelenjavi.
06
Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 minut, nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut odkrito.
07
Postrežemo lahko še vroče ali pa hladno.