30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Čebula (na drobno nasekljana) 1
- Rdeča paprika (narezano na manjše kocke) 1
- Česen (na drobno nasekljan) 4 stroki
- Sladka paprika v prahu 2 žlički
- Kumina 1 žlička
- Peteršilj (nasekljan) 1 žlica
- Čili v prahu 0.25 žličke
- Paradižnik 1 konzerva
- Trdi tofu 1 zavitek
- Kurkuma 1 žlička
- Himalajska sol (opcijsko-če želite močnejši okus po jajcih) 1 žlička
- Česen v prahu 1 žlička
- Sol
- Poper
- Olivno olje 2 žlici
Priprava
01
Na srednjem ognju v ponvici segrejemo 1 žlico olivnega olja, dodamo čebulo in papriko in med stalnim mešanjem pražimo cca, 5 min. Želimo, da čebula postane prozorna in zadiši po sladkem.
02
Dodamo česen, papriko v prahu, kumino in chili in pražimo še približno 1 minuto, da se sprostijo vse arome iz začimb.
03
Dodamo paradižnike in jih z vilicami zdrobimo, pustimo, da zavrejo, znižamo ogenj in kuhamo 4 minute. Med rahlim vrenjem, večkrat premešamo.
04
Medtem v posebni posodi zdrobimo tofu mu dodamo, olje, kurkumo, česen v prahu, črno sol (če jo uporabljate), sol in poper ter dobro premešamo.
05
Tofu dodamo v paradižnikovo omako tako, da z žlico naredimo odprtino v omaki in jo napolnimo s tofujem, ponovimo isto še 2x. (glejte sliko).
06
Kuhamo še 5 minut na nizkem ognju.
07
Odstavimo iz ognja, posujemo z sesekljanim peteršiljem in še vroče postrežemo s kosom kruha.