Veganska Shakshuka
Veganska Shakshuka

Veganska Shakshuka

Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula (na drobno nasekljana) 1
  • Rdeča paprika (narezano na manjše kocke) 1
  • Česen (na drobno nasekljan) 4 stroki
  • Sladka paprika v prahu 2 žlički
  • Kumina 1 žlička
  • Peteršilj (nasekljan) 1 žlica
  • Čili v prahu 0.25 žličke
  • Paradižnik 1 konzerva
  • Trdi tofu 1 zavitek
  • Kurkuma 1 žlička
  • Himalajska sol (opcijsko-če želite močnejši okus po jajcih) 1 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Sol
  • Poper
  • Olivno olje 2 žlici

Priprava

01

Na srednjem ognju v ponvici segrejemo 1 žlico olivnega olja, dodamo čebulo in papriko in med stalnim mešanjem pražimo cca, 5 min. Želimo, da čebula postane prozorna in zadiši po sladkem.

02

Dodamo česen, papriko v prahu, kumino in chili in pražimo še približno 1 minuto, da se sprostijo vse arome iz začimb.

03

Dodamo paradižnike in jih z vilicami zdrobimo, pustimo, da zavrejo, znižamo ogenj in kuhamo 4 minute. Med rahlim vrenjem, večkrat premešamo.

04

Medtem v posebni posodi zdrobimo tofu mu dodamo, olje, kurkumo, česen v prahu, črno sol (če jo uporabljate), sol in poper ter dobro premešamo.

05

Tofu dodamo v paradižnikovo omako tako, da z žlico naredimo odprtino v omaki in jo napolnimo s tofujem, ponovimo isto še 2x. (glejte sliko).

06

Kuhamo še 5 minut na nizkem ognju.

07

Odstavimo iz ognja, posujemo z sesekljanim peteršiljem in še vroče postrežemo s kosom kruha.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več