Veganska Shakshuka
Veganska Shakshuka

Veganska Shakshuka

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula (na drobno nasekljana) 1
  • Rdeča paprika (narezano na manjše kocke) 1
  • Česen (na drobno nasekljan) 4 stroki
  • Sladka paprika v prahu 2 žlički
  • Kumina 1 žlička
  • Peteršilj (nasekljan) 1 žlica
  • Čili v prahu 0.25 žličke
  • Paradižnik 1 konzerva
  • Trdi tofu 1 zavitek
  • Kurkuma 1 žlička
  • Himalajska sol (opcijsko-če želite močnejši okus po jajcih) 1 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Sol
  • Poper
  • Olivno olje 2 žlici

Priprava

01

Na srednjem ognju v ponvici segrejemo 1 žlico olivnega olja, dodamo čebulo in papriko in med stalnim mešanjem pražimo cca, 5 min. Želimo, da čebula postane prozorna in zadiši po sladkem.

02

Dodamo česen, papriko v prahu, kumino in chili in pražimo še približno 1 minuto, da se sprostijo vse arome iz začimb.

03

Dodamo paradižnike in jih z vilicami zdrobimo, pustimo, da zavrejo, znižamo ogenj in kuhamo 4 minute. Med rahlim vrenjem, večkrat premešamo.

04

Medtem v posebni posodi zdrobimo tofu mu dodamo, olje, kurkumo, česen v prahu, črno sol (če jo uporabljate), sol in poper ter dobro premešamo.

05

Tofu dodamo v paradižnikovo omako tako, da z žlico naredimo odprtino v omaki in jo napolnimo s tofujem, ponovimo isto še 2x. (glejte sliko).

06

Kuhamo še 5 minut na nizkem ognju.

07

Odstavimo iz ognja, posujemo z sesekljanim peteršiljem in še vroče postrežemo s kosom kruha.