PT90M min
min
min
Sestavine
- Gladka bela moka 250 g
- Kakav v prahu 1 žlica
- Veganska margarina 180 g
- Jagode in sladkor v prahu 120 g
- Mleti mandlji 50 g
- Mandljev napitek 2 žlici
- Čokoladni namaz Veganz
Priprava
Moko presejemo in ji primešamo kakav v prahu. Dodamo na kocke narezano vegansko margarino sobne temperature, sladkor v prahu, mlete mandlje in mandljevo mleko.
Vse sestavine zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v prozorno živilsko folijo in prestavimo v hladilnik. Počiva naj vsaj tri ure, da se zares dobro ohladi.
Hladno testo razvaljamo na rahlo pomokani deski ali na papirju za peko. Iz testa z modelčkom v obliki zvezdice izrežemo piškote. Polovici piškotov z majhnim modelčkom na sredini izrežemo še luknjo za čokoladni namaz. Medtem ko en del testa valjamo in izrezujemo, pustimo preostalo testo v hladilniku, da se na sobni temperaturi ne zmehča.
Piškote pečemo pri 180 °C od 10 do 12 minut.
Ohlajene piškote z luknjo potresemo s sladkorjem v prahu, cele polovičke pa namažemo z maslom in obe polovici zlepimo skupaj.